A la nostra clínica, es poden visitar pacients diabètics derivats dels seus corresponents Centres d’Atenció Primària (CAP) portant la seva tarjeta sanitària.
Des del 2009, els pacients diabètics tenen l’opció de ser visitats varies vegades a l’any per un professional podòleg a càrrec del Sistema Nacional de la Salut degut al gran risc de complicacions que poden surgir als peus.
Per fer-ho només cal que el seu metge/metgessa de capcelera o infermer/a, després de realitzar la visita de control de la diabetes activi la derivació del pacient al podòleg que estigui donat d'alta al CatSalut.
I és que el peu diabètic és un tipus de peu de risc, és a dir que té una alta possibilitat de patir ulceracions, amputacions o infeccions diverses degut a transtorns o malalties sistèmiques d’origen neuropàtic, metabòlic i/o vascular i que acostumen a associar-se a malalties i factors de risc com la diabetis, l’alcoholisme, el tabac i/o l’artritis reumatoide. El peu diabètic doncs, és un tipus de peu de risc, però no l’únic.
En pacients amb diabetis s’aconsella una revisió podològica periòdica per part d’un professional per valorar factors com el grau de sensibilitat tèrmica, dolorosa o sensorial, així com la vascularització o la movilitat.
Mitjançant el CatSalut es dona un servei públic podològic per a persones diabètiques, fet que contribueix a la prevenció d’ulceracions i amputacions de molts pacients.
A la Clínica Podologica Centellas, comptem amb professionals especialitzats en el tractament i prevenció del peu de risc, ja sigui mitjançant les quiropòdies (tractament de lesions dèrmiques i/o unguials), tractaments per ulceracions i realització de descàrregues selectives a punts de hiperpressió, puntuals o permanents ja sigui amb ortesis de silicona com amb suports plantars.
Mitjançant els nostres informes anuals realitzem un seguiment i una bona comunicació amb els altres professionals que cuiden dels nostres pacients com el metge de capçalera i la infermera.